Vakjury's voor Fitnessclubs en voor Personal Trainers

Vakjuryprijs voor Fitnessclubs

Willen jullie in aanmerking komen voor de landelijke vakjuryprijs voor fitnessclubs? Maak dan een video van maximaal 1 minuut met een smartphone met een motivatie waarom jullie de landelijke vakjuryprijs verdienen. Plaats dit op YouTube en stuur de YouTube-link uiterlijk 11 november 2020 naar vragen@dutchfitnessawards.nl met als onderwerpregel "Video voor vakjury". Wil je dat de video niet door anderen bekeken wordt op YouTube? Zet je video dan op 'verborgen', zodat de video niet zichtbaar is op YouTube maar mensen die de link ontvangen wel de video kunnen bekijken. Lees hier hoe het werkt.

Daarnaast hebben jullie, om in aanmerking te komen voor de vakjury, ook 100 bevestigde stemmen nodig. Stemmen kan vanaf 28 oktober tot en met 8 november 2020 via www.dutchfitnessawards.nl

De vakjury komt op basis van deze video's tot een Top 3. Mogelijk maakt de vakjury gebruik van een Zoom-call met fitnessclubs om tot deze Top 3 te komen als er aanvullende info op de ingezonden video's nodig is. Deze Top 3 wordt bezocht door de vakjury. De volgorde van de Top 3 wordt bekend gemaakt tijdens de Online Award Uitreiking.

De vakjury voor de categorie Fitnessclubs bestaat uit:

Patrick Rijnbeek

Patrick Rijnbeek, sinds 2018 directeur bij NL Actief en verantwoordelijk voor de maatschappelijke waarde van fitness. Als trotse directeur zoek ik naar samenwerking vanuit de fitness met zorg en met welzijn. Als partner in het Sportakkoord streven we naar een grotere rol voor ondernemers in hun gemeenten en ik heb veel contact met de verschillende ministeries en dat netwerk is alleen maar toegenomen in de Corona-tijd. Ik geloof dat clubs zich kunnen onderscheiden via kwaliteit, de menselijke factor en in het lokale netwerk.

Ricardo Seffelaar

Ricardo is al meer dan 25 jaar actief in de fitnessbranche en als directeur van Creative Sports Group BV is hij de coach die sportscholen financieel fit en gezond houdt. Als secretaris van de Koninklijke Nederlandse Kracht en Fitness bond is Ricardo als verbindende factor actief tussen de commerciële clubs en de bond. 

Jordey de Joode

Jordey is een bekend gezicht in de fitnessbranche en inmiddels ook in de vakjury. Hij is als media adviseur verbonden aan bodyLIFE - Europa's grootste fitnessvakblad en tevens partner van deze verkiezing.

Al ruim dertig jaar informeert bodyLIFE fitness professionals over de actuele trends en ontwikkelingen in de branche. De ondernemers die in bodyLIFE aan het woord komen vormen vaak een inspiratie voor anderen, vooral door te durven innoveren. Als jurylid zal Jordey kijken welke clubs en ondernemers de huidige situatie hebben aangegrepen om zichzelf opnieuw te positioneren, een inspirerende visie hebben op de toekomst en als voorbeeld kunnen dienen voor andere fitness professionals. 

 

Vakjuryprijs voor Personal Trainers
De vakjury voor Personal Trainers staat onder leiding van NL Actief en beoordeelt Personal Trainers die zich kunnen aanmelden en roept de landelijke winnaar uit. Om in aanmerking te kunnen komen voor de vakjury zijn minimaal 30 stemmen nodig bij de publieksronde van de Dutch Fitness Awards. Minimaal 30 stemmen? Ding dan mee naar de titel voor beste Personal Trainer van Nederland 2020! 

Ronde 1:

Vragen

Beantwoord 4 vragen (max. 2 pagina's A4)

 • Hoe ziet de toekomst van de Personal Trainer er volgens jou uit?
 • Wat is jouw visie op 24/7 coaching?
 • Wat is jouw visie op het beroep/profiel Personal Trainer en Leefstijl Coach?
 • Waarom hoor jij bij de beste 10 trainers van Nederland?

Voorzie jouw A4 van: 

 • Voor- en Achternaam
 • Bedrijfsnaam
 • Plaatsnaam
 • Website
 • Email
 • Mobiel
 • Behaalde diploma's

Stuur jouw A4 voor 10 november 2020 naar info@nlactief.nl Je hoort op 16 november per email of je door bent naar de volgende ronde.

Ronde 2:

Pitch

Je mag een pitch komen doen op donderdagmiddag 19 november 2020 in Ede (o.v.b. Corona anders via ZOOM). Hier mag jij LIVE vertellen waarom jij zou moeten winnen. Prepare want de jury stelt jou ook vragen! De pitch duurt ± 10 minuten.

And the winner is…. 

De uitreiking van deze editie van de Dutch Fitness Awards vindt dit jaar online plaats. En dat wordt super. Later meer daar over!

 

De vakjury voor Personal Trainers bestaat uit de volgende vakjuryleden

 • Rob van der Wijngaart - Nationaal Trainer
 • Esther Spruijt - Keten - Smart Fit
 • Kelby Jongen - Opleider - Sport & People
 • Koen Demytennaere - Kennispartner Polar Nederland
 • Anne Marie van Duivenbode - Preventiecentrum Uden
 • Ronald Wouters - Branchevereniging NL Actief
   

Kelby Jongen - Opleider 


Mijn naam is Kelby Jongen mama, vrouw van Jan Middelkamp ondernemer in deze fitnessbranche. Al ruim 14 jaar werk ik als Personal Trainer en National en International Presenter/Consultant. Ik ben mede eigenaar van The Fitness Education Group waar EFAA, Sport&People, LAPT Business Coaching en BlackBoxPublishers onderdeel van zijn. Momenteel werkzaam als CEO voor Sport&People. Afgelopen jaar heb ik mijn twee personal training studio's verkocht. Ook ben ik nog mede eigenaar van Vytal een complete food app op voeding en coaching. 
 
Mijn persoonlijke missie is dat iedereen die met klanten werkt de juiste studie en achtergrond heeft en zich gedraagt als een professional. Dat het vak Personal Training meer en meer ondersteund zal worden in de Health sector en dat we meer kunnen gaan samenwerken met diverse specialisten. Aan de andere kant vind ik het ontzettend leuk om trainers te inspireren met mijn jarenlange ervaring als trainer maar ook het werken in de diverse ketens hoe je bedrijf strategisch op te bouwen. Wij werken dan ook nauw samen met NL Actief op diverse vlakken. Wie is Kelby? Een enthousiaste ambitieuze vrouw die altijd iedere kans aangrijpt en staat voor kwaliteit. 

Rob van der Wijngaart - Nationaal Trainer 


Rob van den Wijngaart is al jaren werkzaam binnen de fitnessindustrie. Rob is werkzaam als manager van 9 fysiotherapiepraktijken (Fysiomore) en 6 personal trainingstudios (imotivate personal training) in Noord-Brabant. Tevens is hij al jaren Performance coach van diverse professionele voetballers, waaronder Nemanja Gudelj (Fc sevilla ), Kees Luijkx (Roda Jc), Alex Schalk (Fc servette. ) en kickbokser Erroll Zimmerman.  Daarnaast is hij docent voor oa Start2move. Tevens is hij in 2016 uitgeroepen tot beste personal trainer van Nederland. 

Anne Marie van Duivenboden - Preventiecentrum 


Als eigenaar van preventiecentrum BodyVision mag ik elke dag met veel passie en bevlogendheid het vak uitoefenen. Het mee kunnen helpen aan de professionalisering in deze branche is dan ook  een echt cadeautje voor mij, waar ik veel inspiratie uit haal. Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in deze branche en het verveelt nog steeds niet! 

Koen Demyttenaere - Kennispartner  


Koen Demyttenaere behaalde een master bewegingswetenschappen en een master in marketing. Op sportief vlak deed/doet hij Ironmans, marathons & ultratrails. Hij deed ervaring op in verschillende posities bij de Franse sportretailer Decathlon, de Belgische OTC-multinational Omega Pharma en Australische start-up BikeExchange. Inmiddels is hij meer dan vier jaar Marketing Manager France & Benelux bij Polar, met veel aandacht voor de digitalisering van zowel de eigen communicatie als de markt waarin Polar actief is. 

Esther Spruijt - Keten


Esther Spruijt is manager Business Support & Projecten bij Smart Fit Nederland, snelgroeiende keten van vernieuwende fitnesscentra. Voorheen mede-eigenaar van Fitnesscentrum Epe, met keurmerk Preventiecentrum en lid van de commissie Kwaliteit bij NL Actief. Zij is betrokken bij diverse platforms op het gebied van zorg en welzijn om de beweegrichtlijnen meer ‘handen en voeten’ te geven, ook voor ouderen en mensen met een chronische aandoening. In Epe is zij een van de initiatiefnemers van De Beweegkuur (GLi). Fitnesscentrum Epe heeft o.l.v. Esther medewerking verleend aan het onderzoek Pro Muscle in de Praktijk van de WUR. Vanuit haar huidige functie blijft zij betrokken bij De Beweegkuur en heeft zij zitting in de regiegroep van het Lokaal Sportakkoord Epe.

Esther: “Ik heb respect voor professionals die zich inzetten voor mensen die extra moeite hebben om in beweging te komen, bijvoorbeeld vanwege een chronische aandoening. Dat vraagt extra inzet, motivatie en kennis!”

Ronald Wouters MSc - Branchevereniging 


Algemeen directeur NL Actief. Van jongs af aan speelt sport een centrale rol in het leven van Ronald Wouters (50). Nog dagelijks geniet hij ervan om, ook professioneel, met sport bezig te zijn. Om met de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan mensen te inspireren hun levensstijl te veranderen en ze plezier te laten beleven aan bewegen. Uit eigen ervaring weet hij wat het met je doet en nog mooier is het om dit dagelijks te mogen uitdragen. 

Ronald is 28 jaar werkzaam in de fitnessbranche. Vanaf 2003 is hij werkzaam als algemeen directeur voor NL Actief, de brancheorganisatie van en voor ondernemende sportaanbieders. Onder zijn leiding groeide NL Actief uit tot de grootste sportorganisatie van Nederland, met bijna 1.000 aangesloten locaties waar 3 miljoen fitnessconsumenten sporten. In 2013 behaalde Ronald zijn Master Sport en Beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij is auteur van diverse fitnessboeken. 

Partners
Body LifePersonal TrainerUnited ConsumersFit FairNL ActiefEen Veilig Gevoel

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details