Maatschappelijk Fitness Initiatief Award

Deze Award is er voor de ondernemer of personal trainer met het meest inspirerende maatschappelijk programma. Omdat steeds meer ondernemers en personal trainers kansen zien en initiatieven ontplooien op het snijvlak van fitness en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Daarbij moet je denken aan het ontwikkelen van een aanbod voor speciale doelgroepen, het tegengaan van eenzaamheid, participatie in lokale Sportakkoorden en Preventieakkoorden, samenwerkingsverbanden met partners in andere domeinen als zorg en onderwijs, enz. Met als doel om ook mensen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, voor wie sporten en bewegen niet zo vanzelfsprekend of toegankelijk is. Daarmee kun je je onderscheiden van jouw collega’s.

 

Wil je in aanmerking komen voor deze Award?
Geef dan in maximaal 1600 woorden onderbouwd aan waarom jij het beste ‘Maatschappelijk Fitness Initiatief’ van Nederland hebt.

 

Initiatief én uitwerking
In jouw onderbouwing word je gevraagd bondig aan te geven over jouwzelf en jouw  onderneming, hoe jouw initiatief inhoudelijk er uitziet en welke maatschappelijke rol je  hiermee vervult (lokaal/regionaal/landelijk). Daarnaast zijn we o.a. benieuwd naar de resultaten, borging en toekomstbestendigheid.
 

Verplichte elementen
Elementen die in ieder geval aan bod moeten komen:

 • Vertel ons wie je bent (historie, competenties, drijfveren) waarom je doet wat je doet
 • Vertel ons over jouw onderneming (maatschappelijke betrokkenheid: inzet van geld, mensen, middelen, betrokkenheid medewerkers etc.) 
 • Uitleg maatschappelijk initiatief (inhoudelijk: plan, doelgroep, organisatie etc.) 
 • Vertel wat over de processen die bedrijfsmatig verlopen 
 • Samenwerking (grote van betrokken partijen, lokaal/regionaal/nationaal) 

Met welke partners werk je samen? 

Hoe is die samenwerking tot stand gekomen? 

 • Hoe loopt de financiering 
 • De resultaten (Wat betekent dit voor de positionering in de gemeente (onderscheidend, reacties, effecten)
 • Borging en toekomstbestendigheid (van organisatie, betrokken partijen, financiën)

 

Vrije invulling
Naast de verplichte elementen krijg je natuurlijk volop ruimte om andere elementen van jouw initiatief en uitwerking uit te lichten.

 

Gegevens
Voorzie jouw inzending van: 

 • Voor- en Achternaam
 • Bedrijfsnaam
 • Plaatsnaam
 • Website
 • E-mail
 • Mobiel

 

Beoordeling
Alle inzendingen worden door de vakjury deskundig beoordeeld. Bij de beoordeling kunnen secundaire bronnen worden geraadpleegd. 

In totaal worden maximaal 5 initiatiefnemers uitgenodigd om op Papendal fysiek een pitch te komen doen voor de vakjury.

Let op: Als je genomineerd wordt voor de laatste 5 dan vragen wij je ook om (video)beelden aan te leveren. 

 

Aanlever specificatie (aanleveren via am.vanduivenboden@nlactief.nl)

 • Tekstdocument (als Word of PDF-document): maximaal 1600 woorden en maximaal 5 beelden/illustraties.

Of

 • Powerpoint: maximaal 25 sheets en maximaal 3 minuten aan beeldmateriaal.

Of

 • Film/vlog: maximaal 5 minuten
   

Bij andere vormen graag in overleg met de contactpersoon voor deze award; Anne Marie van Duivenboden am.vanduivenboden@nlactief.nl

 

Insturen
Stuur jouw A4 vóór 15 november 2022 naar Anne Marie van Duivenboden am.vanduivenboden@nlactief.nl voor de vakjury. Je hoort op 23 november 2022 per e-mail of je door bent naar de volgende ronde.

Door naar de 2e ronde
Zit jij bij de beste 5 dan mag je een pitch komen doen op woensdagmiddag 9 december 2022 op Papendal. Hier mag jij komen vertellen waarom jij zou moeten winnen. De jury stelt jou ook vragen.
Jouw pitch duurt ± 10 minuten & de vragenronde ± 10 minuten = 20 minuten totaal.

And the winner is…. 
De uitreiking van deze editie van de Dutch Fitness Awards vindt dit jaar op maandag plaats tijdens het Award Festival op maandagmiddag 23 januari in Ouwehands Dierenpark en dat wordt super. 

Vakjury
Door de vakjury van de Maatschappelijk Fitness Initiatief Awards staat wordt beoordeeld op kwaliteit. 

 

Vakjury 2021 (binnenkort hieronder de vakjury van 2022)

De vakjury voor Maatschappelijk Fitness Initiatief staat onder leiding van NL Actief en je wordt beoordeeld op kwaliteit. 

 

Anne Marie van Duivenboden - Preventiecentrum 

Als eigenaar van preventiecentrum BodyVision mag ik elke dag met veel passie en bevlogendheid het vak uitoefenen. Het mee kunnen helpen aan de professionalisering in deze branche is dan ook  een echt cadeautje voor mij, waar ik veel inspiratie uit haal. Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in deze branche en het verveelt nog steeds niet!

 

Michel Vierwind

Zo'n 6 jaar geleden begonnen bij NL Actief preventiecentrum Sportcentrum Leef! Olst-Wijhe. Mijn visie en missie is met name gericht op het samenwerken en netwerken binnen de diverse domeinen in ons werkgebied. Dit werkgebied breidt zich steeds verder uit en ik ben er van overtuigd dat met de verbinding zorg & fitness een mooie toekomst voor ons ligt. Maatschappelijke vraagstukken welke we met een multidisciplinair werkveld elkaar gaan versterken en waarbij met uitstek de preventiecentra een actieve rol in kunnen gaan betekenen. Preventie aan de voorkant van het medische spectrum zal in de toekomst de uitkomst zijn voor de steeds stijgende zorgkosten. Dus eigenlijk voorzorg in plaats van nazorg, terwijl we als branche beiden kunnen bedienen. Ik ben reuze benieuwd naar de projecten wij als jury mogen gaan beoordelen.

 

Joep Goessens

In 2008 ben ik gestart als coördinator van N.E.C. Maatschappelijk. Destijds een nieuwe functie in de voetbalwereld, dus ik was één van de eerste van Nederland. Dat betekende veel pionieren en uitvinden. Ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Vooral omdat ik veel met de praktijk samenwerkte. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de GGD, waar ik 'Gezondheidsmakelaar' werd. In een aantal gemeenten zorgde ik samen met eerstelijns professionals, de sportbranche, de ambtenaren, inwoners, etc voor een infrastructuur voor preventie. Dat houdt in dat je zoveel mogelijk samen werkt aan gezonde inwoners. Doordat we breed keken naar gezondheid, kreeg je niet alleen met logische partijen te maken, maar ook juist naar partners in de armoede hoek bijvoorbeeld. 

Inmiddels zit ik sinds februari met veel plezier bij Kenniscentrum Sport en Bewegen. Hier zit ik Team Meedoen. Wij houden ons kort gezegd bezig met het bevorderen van kansengelijkheid voor sport- en beweegdeelname en met het benutten van sport en bewegen om kansen in de maatschappij te vergroten.

 

Thom Gordijn

Thom Gordijn heeft 25 jaar ervaring als maatschappelijk betrokken fitnessondernemer in het Zuiden van het land. Met zijn preventiecentra heeft hij lokaal/regionaal meerdere gecombineerde leefstijl interventies met partijen mogen optuigen en uitrollen met name vanuit de Beweegkuur en Sport Impuls regelingen. Zijn achtergrond als Bewegingswetenschapper en absolute passie om iedereen, echt iedereen, aan het bewegen te krijgen en te houden heeft geholpen om met name overheid, zorg en onderwijs te inspireren samen te werken in lokale sport en preventie vraagstukken. Sinds 2019 is Thom gedetacheerd vanuit NL Actief bij NOC*NSF en toegevoegd aan het kernteam Adviseur Lokale Sport in het kader van het Nationale Sportakkoord. De belangrijkste opdracht van Thom is om een brug te slaan tussen de ondernemende en georganiseerde sport met het Sportakkoord als rode draad. Zijn focus ligt met name op het meer/beter betrekken van de ondernemende sportaanbieders bij de lokale sportakkoorden. “Er liggen lokaal zoveel kansen en mogelijkheden in het maatschappelijk sportondernemen. De award zet dit nog eens extra in de schijnwerpers. Het is mooi dat we als vakjury ons steentje mogen bijdragen aan het beste Maatschappelijk Fitness Initiatief van Nederland. Dat het de fitnessondernemer van de toekomst mag inspireren!” 

 

Meta van Essen

Zo’n tien jaar mag ik werkzaam zijn bij de Vereniging Sport en Gemeenten en zet ik me in om meer mensen een leven lang sport- en beweegplezier te laten ervaren in een inclusieve sport- en beweegomgeving. ‘Leave no one behind’ is de slogan van de duurzame ontwikkelingsdoelen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en dat spreekt me enorm aan. Ik ben heel benieuwd naar de mooie initiatieven die daaraan bijdragen.

Lees meer over de andere Vakjury Awards

Partners
TechnoGymBody LifePersonal TrainerUnited ConsumersFit Fairacai beneluxEen Veilig GevoelFeedback4SportsNew GymDe ZaakMusic And FriendsNLActief

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in digitaal stemmen en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

*lt;!-- Facebook Pixel Code --*gt; *lt;script*gt; !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '214726343863957'); fbq('track', 'PageView'); *lt;/script*gt; *lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=214726343863957&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt; *lt;!-- End Facebook Pixel Code --*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details