Vakjury Award Small Group Training & Crossfit

Deze Award wordt bij de editie in 2022 voor het eerst georganiseerd. Hieronder vind je de omschrijving van deze categorie en een formulier om jullie nominatie in te dienen. Doe dit voor 15 november 2022!

Small Group Training kenmerkt zich door een paar specifieke eigenschappen dat maakt dat het verzorgen van SGT veel competenties vraagt van de trainer.

De trainer:

  • Geeft veel individuele aandacht (personal training voor een groep)
  • Dient inhoudelijke kennis over te kunnen dragen te hebben voor resultaatgerichte training
  • Is groepslesinstructeur en dient rekening te houden met diverse organisatievormen en het groepsproces
  • Dient om te gaan met het inpassen van muziek, eventueel lichtshows, geluidseffecten en connectivity

Small Group Training kent doorgaans een maximum aantal van 12 deelnemers per sessie.

CrossFit is een is een dynamische manier van fitness met als doel fit, sterk en gezond te worden. De nadruk ligt op functionele lichaamsbewegingen zoals rennen, roeien, springen, zware objecten verplaatsen, klimmen, duwen en trekken. Een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Techniek en vaardigheid speelt hierin een belangrijke rol. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde en opbouwende wijze in wisselend tempo en intensiteit een zo goed mogelijk uitgevoerd. Dit in competitie met jezelf maar dat kan ook ten opzichte van de ander. Veelal wordt gebruik gemaakt bij krachttraining van weerstand door gebruik van lichaamsgewicht en vrije gewichten en en bij cardiovasculaire training door lopen in de buitenlucht en indoortraining op cardio apparatuur als roeien en fietsen.

De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

De Vakjury

De vakjury voor deze categorie bestaat uit:

Maarten Schaapherder

Maarten Schaapherder is mede-oprichter van ViveActive dat al bijna 25 jaar actief is in Personal Training en Educatie. Naast Personal Training verzorgt Maarten diverse workshops (o.a. SGT) in de Benelux voor fitnessprofessionals en is hij ook actief in het opleiden van o.a. artsen, fysiotherapeuten en diëtisten tot BLCN geregistreerde Leefstijlcoaches.

Jeroen Gerats

Jeroen Gerats is geen onbekende in de fitnessbranche. Hij is Magazine Manager bij bodyLIFE, al ruim 15 jaar actief o.a. voor vakbladen en als bemiddelaar bij de verkoop van sportcentra. Hij was mede organisator van de FWTop, dat is de voorloper van de Fitfair Jaarbeurs.

Dave Wurms

De verhalen, meningen en feedback van klanten spelen een steeds grotere rol in de fitnessbranche en nu dus ook bij de Dutch Fitness Awards. Dat vind ik mooi om te zien! 
Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam in de wereld van klanttevredenheid. Met de oprichting van Focus Feedback meten we klant-enthousiasme in meer dan 40 landen. Met Feedback4Sports doen we dat specifiek voor de fitnessbranche in de Benelux. Feedback4Sports helpt de fitnessclubs in de Benelux met een hogere retentie, lagere churn, meer ledenbehoud en het aantrekken van nieuwe leden. Vanuit dat oogpunt neem ik dan ook deel aan het jury panel. Uiteindelijk bepalen leden het succes van je organisatie dus ik ben benieuwd hoe de deelnemers van de Dutch Fitness Awards dat aanpakken.

Lees meer over de andere Vakjury Awards

 

Partners
TechnoGymBody LifePersonal TrainerUnited ConsumersFit Fairacai beneluxEen Veilig GevoelFeedback4SportsNew GymDe ZaakMusic And FriendsNLActief

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in digitaal stemmen en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

*lt;!-- Facebook Pixel Code --*gt; *lt;script*gt; !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '214726343863957'); fbq('track', 'PageView'); *lt;/script*gt; *lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=214726343863957&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt; *lt;!-- End Facebook Pixel Code --*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details